lauantai 13. elokuuta 2016

Sarjakuvamuusaklubi


Torstaina Muusajuhlilla oli paljon sarjakuvaan liittyvää ohjelmaa. Turun sarjakuvakaupan Oulun toimipiste vietti yksivuotisjuhlia ja Aapo Kukko, Veli-Matti Ural ja Ilpo Koskela kertoivat uusista teoksistaan. Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua Tommi Musturin näyttelyyn Valvegalleriassa ja Mattias Elftorpin näyttelyyn Sarjakuvagalleriassa!

Alkuillasta vietettiin Harri Filpan ja Ville Pirisen näyttelyiden avajaisia Asematunnelissa ja Bingo-galleriassa.

Päivä päättyi Sarjakuvamuusaklubille Tubaan. Siellä ohjelmassa oli keskustelua ja musiikkia. Illan aloittivat Harri Filppa ja Soiva Siili esittelemällä vielä keskeneräistä kirjaprojektiaan.



Sarjakuvataiteilijat Tommi Musturi ja Ville Pirinen jututtivat toisiaan töistään ja tekemisistään. Ville Piriselta on tulossa Helsingin sarjakuvafestivaaleilla Yhesti yhes paikas -sarjaan yhdeksäs osa. Kansikuvaluonnos on nähtävissä Pirisen näyttelyssä. Musturilta on tulossa jatkoa Samuelin matkaan, jo useissa maissa julkaistuun sanattomaan sarjakuvaan. Keskustelu kulki laidasta laitaan. Molemmat ihmettelivät toistensa ahkeruutta ja aikaansaavuutta. Molemmat tekevät itselleen luontevia asioita, joten se ei tunnu erityiseltä ahkeroinnilta.

Illan lopuksi oli vielä musiikkia. Ville Pirinen kitaroineen ja kaikuineen päätti illan.



Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset