maanantai 24. marraskuuta 2014

Kolme saksalaista Sherlock Holmes -tarinaa

Sherlock Holmesista, maailman kuuluisimmasta salapoliisista, on moneksi. Jo 1890-luvulta lähtien hahmoon ovat tarttuneet monet tekijät. Tammikuussa 1907 berliiniläinen Verlagshaus für Volksliteratur und Kunst alkoi julkaista omaa kioskikirjasarjaa, jonka pääosissa olivat mestari Sherlock Holmes ja oppipoika Harry Taxon. Suomessa näitä tarinoita julkaisi Wiipuri-lehti. 

Tämä kokoelma sisältää kolme saksalaisen Sherlock Holmesin juttua: Kuningattaren pitsileninki, Kullankaivajan majan salaisuus ja Lady Ruthin avioliitto.

YKL 84.2

paperback, 476 s.

Virallisesti tämä teos ilmestyy ensi vuonna, mutta lulu.comin kautta sen voi hankkia vaikka heti.

* Kolme saksalaista Sherlock Holmes -tarinaa. lulu.com

Ja myös:

"Eräänä iltana ratsastin Frascatiin. Jo aikaisin aamulla oli ollut helteistä ja kun levähdin Tusculumissa huvilan raunioilla, huomasin vaalean, suuren pilven, joka kohosi meren ylitse etelässä: sirokko!"

Saksalainen kirjailija Richard Voss (1851-1918) eli suuren osan elämästään Italiassa, Rooman lähellä sijaitsevassa Frascatissa. Noille seuduille hän sijoitti monien teostensa tapahtumat.

Frascatiin sijoittuu myös fantasiaromaani Amata - aavetaru. Etelätuuli sirokko, antiikin ajan rauniot ja kuumeiset mielenliikkeet ovat tämän fantasian rakennusaineet.

YKL 84.2

paperback, 136 s.


* Richard Voss. Amata - aavetaru. lulu.com


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset