tiistai 9. syyskuuta 2008

Oulu - Hietasaari junamatka



Oulun päivien aikaan viime viikonloppuna oli mahdollista matkustaa lättähatulla (Dm7) Oulu - Hietasaari -linjalla. Pohjois-Suomen Rautatieharrastajat ry (PoRha) tarjosi mahdollisuuden museokalustollaan. Jos jäi pois Toppilan seisakkeella, niin sai vielä kyytiä resiinalla ja kahdella eri kiskoautolla.

Kiskoauto olikin hieno kokemus, auto kulki käytännössä hylätyillä raiteilla Toppilan aseman ohi teollisuusalueelle. Porhan kuljettaja kertoi tyytyväisenä kulkemamme ratapohjan, radan ja Toppilan aseman uudesta omistajasta, arkkitehtitoimistosta, joka aikoo entisöidä aseman ja pitää radan entisellään eli sitä ei näillä näkymin puretakaan.

Rataosuus Toppilasta Hietasaareen on myös ollut purku-uhan alla. Nyt Lapin uusien kaivoshankkeiden myötä öljysatamaan menevään rataan toivotaan puolta kilometriä lisää, että kappaletavaraakin voitaisi junalla kuljettaa. Sitä Lapista louhittua malmia.

Lättähatulla matkustelu oli nostalgiaa, mutta samalla se henki positiivista tulevaisuutta tälle liikennemuodolle. Kiskobussissa oli tunnelmaa, paljon tyytyväisiä ihmisiä ja iloisia ilmeitä. Konduktöörien ei tarvinnut käyttää poliisivaltuuksiaan...



Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset