maanantai 7. heinäkuuta 2008

Kaisan näppärät niksit


Taannoin wikipediassa käytiin yksi katkera äänestys siitä, onko 'sarjakuvablogi' oman hakusanansa arvoinen. Ei äänestäneiden mielestä ollut. Itse äänestin säilyttämisen puolesta, mutta arvaan enemmistön äänestäneen ei 'sarjakuvablogin' avaaman avaruuden vuoksi. Jos se olisi sallittu, olisi sallituksi tullut muun muassa neuleblogi.

Sellainenhan on monille suorastaan kavahduttava ajatus.

Jollekin tasa-arvoasioita seuraavalle voisi olla mielenkiintoinen (pro)seminaarin aihe wikipedian 'sukupuolittuneisuus'. Omien hajanaisten havaintojeni mukaan 'tyttöjen asiat' eivät saa sijaa wikipediassa. Esimerkiksi Witch-tyttöjen Willin, Irman, Taraneen, Cornelian ja Hay Linin omat esittelysivut katosivat pituudestaan ja keskimääräistä paremmasta tasostaan huolimatta hyvin pian roskana (siis ilman äänestyksiä). Vaikka juuri mitään muuta Disneyn universumiin liittyvää ei äänestyksissä ei ole hyväksytty poistettavaksi.

Neule- ja sarjakuvablogit nousivat mieleeni Suurta Käsityölehteä lukiessa. Lehti on tehnyt uuden aluevaltauksen: lehdessä on alkanut ilmestyä sarjakuva!

Kaisa Leka piirtää lehteen Kaisan näppärät niksit -nimistä sarjakuvaa, joka on alkanut keväällä. Esittelytekstin mukaan sarjakuvassa ratkotaan "arjen käsityöllisiä pulmatilanteita".

Kolmen lukemani jakson perusteella näin on. Pohditaan langan pujottamista ompelukoneeseen, miehenpuolikkaiden paitojen parsimista ja vanhojen vaatteiden säästämistä.

Blogissa ilmestyessään Kaisan näppärät niksit tuottaisi wikipedian luokittelijoille ankaran ongelman: onko tämä neulesarjakuvablogi vaiko sarjakuvaneuleblogi?

Onneksi sarjakuva ilmestyy merkittävässä aikakauslehdessä, josta kukaan ei ole wikipediaan artikkelia kirjoittanut.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset